söndag 21 april 2013

ÄPPELRUTOR med kokostosca 30 rutor.

Ååå ...vad gott!
Låt er väl smaka!

150 g smör/margarin
5 ägg
5 dl strösocker
7 dl vetemjöl1 msk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
5-6 äpplen(Aroma el Åkerö)
KOKOSTOSCA:
75 g smör/margarin
3 dl kokos
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
Rör ner mjölblandningen ,matfettet och
mjölken i äggblandningen.
Rör så att det blir precis blandat.
Bred ut smeten i en långpanna med
bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
KÄRNA ur och skär äpplena i tunna
skivor , skalet kan vara kvar.
Tryckner skivorna i jämna rader i smeten.
GRÄDDA kakan 15-20 minuter.
SMÄLT matfettet till toscasmeten.
Rör ner kokos,socker,vetemjöl och
mjölk ochlåt alltsammans få ett uppkok.
TA ut kakan , bred på kokostoscasmeten.
Grädda ytterligare 10 minuter.
Låt kakan svalna och skär den i 30 jämnstora rutor.

TIPS!
Vispa inte smeten efter att DU tillsatt mjöl
i en mjuk kaka , då kan den bli seg.

KLART! TREVLIG KAFFESTUND!

Inga kommentarer: