söndag 21 april 2013

LÅNGPANNEBULLAR Med smörkräm och vanilj. 30 st ca.

Nu måste vi ta något smaskigt!

125 g smör
2 1/2 dl standard mjölk
50 g jäst
2 ägg (kan uteslutas)
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
8 dl vetemjöl
FYLLNING:
3-4 dl vaniljkräm, t ex Marsan
SMÖRKRÄM:
100 g smör/margarin
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
PENSLING:
1 ägg (el en skvätt mjölk)
pärlsocker
mandelspån.
UGN:225 GRADER.

Så här gör Du:
SMÄLT smöret,tillsätt mjölken och
värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös
upp med lite av degspadet.
Blanda ner resten av degspadet ,äggen ,socker ,salt
och mjöl och arbeta ihop till en deg.
Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
Låt jäsa övertäckt 30-40 minuter.
DELA degen i två delar.
Klä en långpanna ,ca 30x40 cm ,med bakplåtspapper
och kavla ut den ena degen så att den precis täcker
bottnen på plåten.
Bred ut vaniljkrämen på plattan.
BLANDA ihop ingredienserna till smörkrämen.
Kavla ut den andra degen och bred på smörkrämen.
Rulla ihop till en rulle och dela i ca 30 lika stora bitar.
LÄGG bullarna på degplattann med vaniljsås ,med
snittytan upp.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
PENSLA bullarna med ett uppvispat ägg
och strö över pärlsocker och mandelspån.
GRÄDDA mitt i ugnen 15-20 minuter.

ALL LYCKA TILL!

Inga kommentarer: