söndag 21 april 2013

LÖKPAJ MED ANSJOVIS. 4-6 PERS.

Det här var längesen ,men ack så gott!

PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
FYLLNING:
2 gula lökar
1 liten purjolök
2 msk smör/margarin
1 burk Ansjovisfileer a'ca 150 g
2 tsk tomatpure
2 ägg
2 dl kaffegrädde/mjölk
salt å peppar

Så här gör DU:
BLANDA samman ingredienserna
till pajdegen och låt den vila i
kylskåp ca 1/2 timme.
Värm ugnen till 200 grader.
HACKA lökarna och finstrimla
purjolöken.
Låt detta småsteka i smöret ca 5 min.
Dela ansjovisen i bitar och tillsätt dessa
samt tomatpuren.
Rör om och tag kastrullen från värmen.
TRYCK ut pajdegen i en stor pajform
och förgrädda pajskalet ca 10 min.
(eller portionsformar)
LÄGG lök-ansjovisblandningen i det
förgräddade pajskalet.
Vispa upp äggen lätt med grädden/mjölken,
salta och peppra lite och slå blandningen i formen.
Grädda  i ugnen 20-30 min. eller tills fyllningen
har stannat och pajen fått fin färg.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: