söndag 21 april 2013

FAVORITPASTA MED GRÖNSAKER. 4-6 PORT. MARINERAD.

Smaka på denna DU !
Jättegott..mmm..!

400g innanlår,rostbiff el liknande
1/2 dl olja
1/2 dl kinesisk soja
1 krossad vitlöksklyfta
1/2 tsk mald svartpeppar
1 tsk smulad basilika
1/2 tsk curry
1 liten burk skivade champinjoner
i skivor  el motsvarande mängd
färsk svamp
GRÖNSAKER:
1 morot
1 palsternacka
1 röd paprika
1 dm gurka
1 dl frysta ärter
100 g brytbönor
4-6 port. pasta av önskad form

Så här gör DU:
STRIMLA köttet fint.
Blanda olja,soja,vitlök och kryddor.
Lägg ned köttet och låt det stå framme
i minst 10 minuter.
Det kan även stå i kylen över natten.
FÖRBERED svamp och de grönsaker Du valt.
Allt ska finstrimlas.
Undantag ärter och bönor.
Koka pastan enl anvisning på paketet.
Värm en stor stekpanna .
Lyft köttet ur marinaden och låt
det rinna av lite.Spara marinaden.
Lägg därefter ned svamp och grönsaker
i marinaden.
Bryn köttet i stekpannan.
Därefter är det svampens och grönsakernas tur.
LÅT köttet vara kvar i pannan.
Sänk värmen häll i överbliven marinad.
Låt puttra några minuter,men inte så länge
att grönsakerna förlorar sin spänst.
Lägg upp den nykokta ,rykande pastan på
serveringsfatet.
Slå på köttet och grönsaker med den sky
som finns kvar i pannan.

SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer: