söndag 21 april 2013

HALLONRUTOR med maräng. 30-35 st.

mmm....
3 dl strösocker
75 g smör
5 ägg-gulor
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl kall mjölk
3 msk kokande vatten
HALLONMARÄNG:
5 äggvitor
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl hallon

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Rör socker och smör vitt å poröst.
Tillsätt ägg-gulorna och rör samman.
BLANDA de torra ingredienserna och
blanda ner dessa i äggsmeten varvat med
mjölk och vatten.
BRED ut smeten i en smord å bröad lång-
-panna, ca 30x40 cm eller använd ett smort
bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Ta ut kakan och höj ugnsvärmen till 250 grader.
VISPA äggvitorna till hårt skum.
Rör ner socker och vaniljsocker.
Vänd försiktigt ner hallonen.
Bred ut hallonmarängen på kakan och grädda 5-7 min.
Marängen blir som en marängmassa.
Skär kakan i bitar.

FIKA? JA TACK!

Inga kommentarer: