En kaka till ER som tål nötter.
En lätt och luftig och mycket
god nötkaka-självskriven på
våra kalas.
3 dl hasselnötkärnor
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl socker
Så här gör DU:
Värm nötkärnorna utbredda på en
plåt i ugnen ca 5 min. i 200 grader.
Smaken blir så mycket finare, men
passa noga ,så de inte bränns.
Kärnorna ska bara bli lätt rostade
och är färdiga när skalen börjar spricka.
Mal kärnorna och blanda med mjöl
och bakpulver.
Vispa ägg o socker riktigt pösigt.
Vänd försiktigt ner nötmjölsblandningen
i äggsmeten och häll massan i en
välsmord o mjölad form.
GRÄDDA: I 175 GRADER ca 45 minuter.
Låt kakan stabilisera sig i 5 minuter
innan den stjälps upp.
SIKTA lite florsocker över vid serveringen.
LYCKA TILL!
tisdag 9 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar