tisdag 9 november 2010

STRÖMMINGSLÅDA MED ÄGGSTANNING. 4 PORT.

Här har jag inte ord, för
vad underbart gott det är.
Så DU får prova själv.
kommentera gärna.

600 g strömmingsfile
1 1/2tsk salt
1 dl finhackad dill

ÄGGSTANNING:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar.

Så här gör DU:
Lägg strömmingsfileerna
med köttsidan uppåt på
en skärbräda.
Strö på salt och hackad dill.
Rulla ihop fileerna.
Ställ dem tätt i en ugnssäker form.
Vispa samman ägg,mjölk,grädde,
salt o peppar och häll över fisken.

GRÄDDA:i 200 grader,mitt i ugnen
30-40minuter.
Stick med en gaffel mellan rullarna
ett par gånger under gräddningen
så att äggstanningen stelnar jämt.

Detta är för mig en underbar lunch.
Smaklig måltid

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: