tisdag 9 november 2010

TORSK MED STING. 4 PORT.

Nu måste VI ta lite FISK.
Denna är ack så god.
Nu kör vi.

2 dl ris
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 pkt.fryst torsk 400 g
2 msk smör el. margarin
2 vitlöksklyftor
2 dm färsk gurka
1 liten purjolök
ca 1 tsk salt
svartpeppar
3 tomater

Så här gör DU:

Koka riset i vatten och salt
ca 20 minuter.
Skär det halvtinade fiskblocket
i ca 12 bitar.
Bryn smöret lätt och pressa i
vitlöksklyftorna direkt ned
i pannan.
Bryn fiskbitarna försiktigt
på alla sidor.
Skär gurka och purjo och
låt dem bryna med i pannan
ca 5 min eller tills fisken
är helt genomstekt.

Lägg riset på ett fat.
Därpå fisk och grönsaker.
Till sist de grovt hackade
tomaterna.

Det kan verka som att det
är mycket salt,jag använder
havssalt,jag upplever det
som att det inte är lika salt
som vanligt salt.

Steka fisken med vitlök mmm, mums .

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: